Corpus Solutions

CYBERSECURITY EXPERTS
EN
☰ Menu

Globální operace společnosti Honda jsou zasaženy

03. 06. 2020

Společnost Honda uvedla, že se zabývá kybernetickým útokem, který ovlivňuje její operace po celém světě. „Potvrzujeme, že v síti Honda došlo ke kybernetickému útoku,“
uvedl v prohlášení japonský výrobce automobilů. Dodal, že problém měl vliv na jeho schopnost přístupu k počítačovým serverům, používat e-mail a jinak využívat interní systémy.

„Má to dopad i na produkční systémy mimo Japonsko. Pracuje se na minimalizaci dopadu a obnovení plné funkčnosti výrobních, prodejních a vývojových činností,“ doplnila informace společnost Honda. Firma, která mimo jiné vyrábí motocykly, automobily, generátory a sekačky na trávu, byla do interního serveru napadena zvenčí.
Virus se tak „rozšířil“ po celé síti. Někteří experti na kybernetickou bezpečnost uvedli, že to vypadá jako útok ransomware, což znamená, že hackeři mohli šifrovat data nebo zamknout Honda v některých ze svých IT systémů. Útoky v automotive průmyslu patří k těm s těmi nejdražšími následky. V rámci aktuální situace je nezbytné, aby organizace zajistili firemní bezpečnostní systémy, aktuální protokoly a ostražitost kolegů pracujících z domova.

Kompletní článek najdete pod odkazem: https://bbc.in/3dPATuz

Tip: všechny aktuality od Corpus Solutions můžete odebírat jako RSS kanál